Kristin

Alla inlägg under maj 2011

Av Kristin - 14 maj 2011 00:10

Ja det tyckte hon iaf... igelkotten verkade inte samtycka då den satte igång med att både spotta och fräsa, stackarn   


 

Av Kristin - 13 maj 2011 11:09

Igar var jag på Hovet tillsammans med Lelle och Jenny och tittade på Cesar Millan - vilken upplevelse!!!


Vi skrattade massa under hela showen och även om det mesta inte var nytt för mig (har läst hans böcker och sett massa av TV-programmen) så blev det så mycket klarare när man fick se det live. Man kan ju tycka att TV-programmen kanske klippper hit och dit och att det borde ta längre tid att "fixa" hundarna, men när man fick se jyckar som kom in och studsa och hoppa som galna med sina ägare och Cesar bara behövde säga "tss" 2 ggr och sedan var jycken lugn som en filbunke, då blev man verkligen imponerad. Den här lilla mannen måste utstråla sån lugn energi och auktoritet!!! Helt otroligt  .


Som sagt, det var inget direkt nytt men allt han sa är ju så självklara saker. Och han gillar verkligen att vi i Sverige inte har förbjudit några hundraser utan att vi försöker sätta dit problemet bakom hunden, dvs människan!!!


Det var en underbar kväll med både skratt och faktiskt lite gråt också, så får ni tillfället att se honom live nångång - TA CHANSEN!!! 


Bilderna är ganska dåliga, man fick inte ta bilder med blixt...



 

 

 

   

Av Kristin - 7 maj 2011 15:45

Tidigt i morse pallrade Diza och jag oss upp för att åka på viltspårskurs i regi av jägarförbundet.

Vi samlades ute i Östunas skogar för dagens kurs. Det var Diza och jag, kursledaren Göran och två äldre killar med deras jyckar. Ganska snabbt satte vi igång att lägga spår, Diza fick ett lite kortare spår (tror att det kan ha varit 200-300 m) eftersom hon inte kört något tidigare, med en stor fet älgskank i slutet.

De andra hade 600 m spår, den ena med vildsvin och den andra med rådjur. 

När det var klart stod vi och pratade massa och en annan man med sin hund kom förbi och pratade massa han med. Sen var det dags för förste man att ta vildsvinsspåret. Det var en Griffon Nivernais och det gick ganska raskt, 6 min tog det. Han var jätteduktig!!

Nästa på tur var Diza och jag. Hon började försiktigt och noggrant och svävade ut en del och hade lite för ofta nosen uppe i luften men hon hittade alltid tillbaka till spåret. Och när hon kom fram till älgskanken var hon först väldigt försiktig men erfter att Göran drog lite i snöret och retades lite så var hon på den och skulle försöka bära den. (minns inte hur lång tid det tog, men det kan inte ha tagit mer än 5-10 min max)

När det sedan var dags för sista man, en beagle som heter Bruno, hann vi bara gå 200-300 m från bilarna innan det kom en lite virvelvind farandes. Det var Diza som hade hoppat ut genom bilruta och ville vara med och leka och leta efter fler skankar hahaha  .  Tillbaka in i bilen och dra upp rutorna lite mer och sen tillbaka och kolla rådjursspåret. Bruno var oxå duktig men fick lite problem på slutet att hitta skanken, så 9 min tog det för honom.


Sedan bar det av hemåt och jag längtar redan till nästa helg då älgen ska få sig en omgång till   


Glömde/hann inte ta bilder från spårandet, men här är iaf två kort på Diza innan vi åkte hem

   

Av Kristin - 6 maj 2011 15:56

Här är hon - Röda Faran!!!! En riktig racerbil, för vi vet ju alla att röda bilar är per automatik racerbilar . Jag har fått henne av Fredrik och nu gör vi vägarna vääääldigt osäkra!!


 

 

Av Kristin - 3 maj 2011 13:34

Varför ska det vara så svårt att tag i det här med städningen??? Som nu idag hade jag tänkt att ha en städdag med dammsugning, moppning, dammtorkning och diskning. Jag har hittils (kl är 13:36) hunnit äta frukost på sängen, målat naglarna och tittat på alldeles för mycket TV och tillslut fick dammsugaren jobba lite. 

Men resten då?? Hur svårt ska det vara, jag vet ju att det handlar om 20-30 minuters arbete på sin höjd, men ändå så sätter jag mig bara i sängen och tittar på TV. 

Snacka om dålig självdisciplin  


     

Av Kristin - 2 maj 2011 13:40

Här kommer bilder på helgens vinster. Det var ju en bild på Fredrik och chokladasken i mitt tidigare inlägg men här kommer bild på hur det såg ut när man öppna den...


   


Av Kristin - 2 maj 2011 12:00

I helgen var det ju Valborg och kungens födelsedag så det skulle ju firas.

Efter lite sovmorgon på lördagen så bar det av mot Märsta för inköp av grillmat, dricka och annat gott. En snabb sväng förbi Plantagen blev det oxå för inhandlande av en ogräsplockare till min käre far. Jag tycker inte ha ska behöva kräla runt på knä på gräsmattan längre. Så detta blev en present till honom :





 

När allt var inhandlat och klart tog vi en sväng förbi Mia och Daniel inna vi begav oss hem till Ziad för kvällens grillning. 

Efter grillningen och intagandet av en hel del alkohol drog vi vidare till tivolit. Ziad hade tjatat hela kvällen på att få gå på tivoli så så fick det bli.

Vi åkte lite berg-och-dal-bana, drack lite mer och killarna spelade spel och vann massa gosedjur och CHOKLAD!!!!


   

 

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards